Ingrediënten: 3 zoete aardappels, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 200 gram gehakt, ketoembar, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik tomaatblokjes, 1 blik maïs, zout, peper,
Aantal personen: 3
Schil en snijd 3 zoete aardappels in blokjes. Bak de zoete aardappels in hete boter gaar en krokant. Bak in een andere pan 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 200 gram gehakt en ketoembar naar smaak toe. Bak het gehakt bruin en rul. Voeg 1 blikje tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes en 1 blik maïs toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen. Doe op het laatst de zoete aardappelblokjes bij het gehakt. Eet smakelijk!
0