Ingrediënten: 1 broccoli, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 250 gram champignons, 3 eieren, 150 ml kookroom, zout, peper, hartige taartdeeg, geraspte kaas,
Aantal personen: 4
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd 1 broccoli in roosjes. Kook de broccoli beetgaar in kokend water. Bak ondertussen 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 2 uien en 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Klop 3 eieren met 150 ml kookroom luchtig. Doe er wat zout en peper bij. Bekleed een taartvorm met hartige taartdeeg. Verdeel het ontbijtspek-champignonsmengsel en broccoli in de taart. Giet het eimengsel er over. Bestrooi met geraspte kaas. Zet de taartvorm ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!
0