Bite – Veenendaal
Vandaag zijn we, ik, Michel, Britt en Tom, gaan uiteten bij een nieuw restaurant in Veenendaal: Bite. We hebben er een vijfgangen-menu gekozen. De eerste gang was geschroeide diamanthaas met gefrituurde kappertjes, eidooiercrème en mosterd-tabascomayonaise.

Bite - Veenendaal bisque
Vervolgens kregen we een soepje, voor mij, Britt en Tom was het een bisque met rivierkreeftjes. Michel kreeg een bloemkoolsoepje met pijnboompitten.

Bite - Veenendaal 3 bereidingen bloemkool
De derde gang bestond uit drie bereiding bloemkool: een bloemkoolcrème, geblancheerde romanesco en rauwe paarse bloemkool.

Bite - Veenendaal scholfilet
Daarna kwam het hoofdgerecht. Voor mij, Britt en Tom was het scholfilet met aardappelcrème, little gem en paprika

Bite - Veenendaal Joviande entrecote
Omdat Michel had aangegeven geen vis te willen kreeg hij als hoofdgerecht de jovialer entrecote met een crème van bataat (zoete aardappel), courgette, cantharellen en een knoflookjus.

Bite - Veenendaal dame blanche 2017
De vijfde en laatste gang was het dessert: dame blanche 2017. Vanille ijs, chocolade en warme chocoladesaus die op tafel over het ijs werd gegoten. Grappig aan dit gerecht was de knettersuiker wat ergens in zat.

Alle vier hebben we echt lekker gegeten! Leuke en lekker aanwinst voor Veenendaal.

Bite (gesloten)
Brouwersgracht 168
3901 TM Veenendaal

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *