Michel had zin in een echte pasta bolognese. Op zoek naar een recept. Nu heb ik zo’n boek van de Zilveren Lepel in huis. Dat schijnt juist de bijbel van Italiaans eten zijn. Het recept van een bolognesesaus is vrij simpel. Slechts een paar ingrediënten en geeneens knoflook of echt Italiaanse kruiden. Het geheim is geduld.
Ingrediënten: 1 ui, 1 flinke wortel, 350 gram gehakt, 1 stengel bleekselderij, 1 blikje tomatenpuree, water, zout, peper, verse pasta,
Aantal personen: 3
Bak 1 gesnipperde ui met 1 in kleine blokjes gesneden wortel, 350 gram gehakt en 1 gesneden bleekselderij tot het gehakt rul is en de groente een beetje zacht. Voeg 1 blikje tomatenpuree toe met een beetje water. Roer het goed door. Zet het geheel op laag vuur met de deksel op de pan. Laat het zo’n 1 1/2 tot 2 uur zachtjes pruttelen. Voeg af en toe wat water bij wanneer de saus te droog wordt. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met verse pasta. Eet smakelijk!
0
Oh lekker! Maar waarom zonder knoflook en italiaanse kruiden? Houd uw vriend daar niet van?
Het was zeker lekker. Ik had er geen kruiden of knoflook in gedaan omdat dat niet hoefde volgens het recept. Doordat het lang suddert op een laag vuurtje krijg je wel andere smaken.
Ah oke. Kan ook lekker zijn
Groot of klein blikje tomatenpuree?
En breng je het verder op smaak met basilicum o.i.d.?
het was een klein blikje tomatenpuree. Op smaak brengen met basilicum kan natuurlijk altijd. Zelf niet gedaan, want het was niet eens echt nodig. Het smaakte ook zonder de knoflook en kruiden echt Italiaans. Waarschijnlijk omdat het zo lang heeft gesudderd op laag vuur.