Ingrediënten: 275 gram wortels, 200 gram sperziebonen, 450 gram krieltjes, 125 gram taugé, 1/3 komkommer, pindasaus,
Aantal personen: 3
Kook 275 gram wortels met 200 gram gebroken sperziebonen tot de wortels gaar zijn. Bak ondertussen 450 gram krieltjes goudbruin. Giet de wortels en sperziebonen af. Roer door de krieltjes samen met 125 gram taugé. Bak even mee. Snijd ondertussen 1/3 komkommer in blokjes. Schep de wortels, sperziebonen, krieltjes en taugé op een bord. Verdeel er komkommerblokjes en zelfgemaakte pindasaus er over (zie voor de zelfgemaakte pindasaus het recept hieronder). Eet smakelijk!
Pindasaus
Ingrediënten: 2 flinke eetlepels pindakaas, 1 theelepel sambal, 75 ml melk, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus,
Smelt op laag vuur in een steelpan 2 flinke eetlepels pindakaas met 1 theelepel sambal, 75 ml melk, 1 eetlepel ketjap manis en 1 eetlepel chilisaus tot de pindakaas is gesmolten.
0