Van de Indiaase maaltijd had ik nog best veel rijst over. Zonde om weg te gooien, daarom maakte ik deze nasi. Michel maakte er saté van speklap en pindasaus bij.
Nasi Keboeli
Ingrediënten: 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 150 gram ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei, koude rijst,
Aantal personen: 3
Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui bijna zacht is. Voeg 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat toe. Bak even mee, Voeg vervolgens 1 in ringen gesneden prei toe. Bak tot de prei zacht is. Voeg als laatste de koude rijst toe. Bak op hoog vuur tot het gerecht warm is.
Saté
Ingrediënten: 1 theelepel sambal, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus, 1 eetlepel tomatenketchup, knoflookpoeder, 500 gram speklapjes ,
Maak een marinade van 1 theelepel sambal, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus, 1 theelepel tomatenketchup en knoflookpoeder. Meng hierin 500 gram in blokjes gesneden speklapjes voor minstens 2 uur. Bak de speklapjes op hoog vuur klaar.
Pindasaus
Ingrediënten: 2 flinke eetlepels pindakaas, 1 theelepel sambal, 75 ml melk, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus,
Smelt op laag vuur in een steelpan 2 flinke eetlepels pindakaas met 1 theelepel sambal, 75 ml melk, 1 eetlepel ketjap manis en 1 eetlepel chilisaus tot de pindakaas is gesmolten.
0