Vorige week had ik iets met pastinaak gemaakt, daarvan had ik 1 pastinaak overgehouden. Met pasta kan je altijd van alles doen, dus ik had een bestemming voor de overgebleven pastinaak.
Ingrediënten: spaghetti, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 pastinaak, 200 gram cherrytomaatjes, 1 blik tomaatblokjes, 1 eetlepel chilisaus, 1 eetlepel tomatenketchup, Italiaanse kruiden,
Aantal personen: 3
Kook de spaghetti beetgaar in kokend water met wat zout. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui bijna zacht is. Voeg 1 in kleine blokjes gesneden pastinaak toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens 200 gram gehalveerde cherrytomaatjes, 1 blik tomaatblokjes, 1 eetlepel chilisaus, 1 eetlepel tomatenketchup en Italiaanse kruiden toe. Laat de saus ongeveer 10 minuten pruttelen. Serveer met de spaghetti. Eet smakelijk!
0