Gisteren heb ik bij de toko in Utrecht salamblad en limoenblad gekocht. Zo lekker als je iets Indisch kookt. Vandaag maakte ik met het salamblad deze toemis boontjes.
Ingrediënten: rijst, 300 gram sperziebonen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1/2 theelepel trassi, 1 theelepel laos, 2 salambladen, 200 ml bouillon, 40 gram santen, 1 eetlepel ketjap manis, 1 theelepel palmsuiker, 2 tomaten,
Aantal personen: 3
Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Kook 300 gram sperziebonen (gebroken) tot het beetgaar is. Giet af. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1/2 theelepel trassi, 1 theelepel laos en 2 salambladen tot de ui zacht is. Voeg 200 ml bouillon, 40 gram santen, 1 eetlepel ketjap manis en 1 theelepel palmsuiker toe. Roer tot de santen is opgelost. Voeg de boontjes toe. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg op het laatst 2 in blokjes gesneden tomaten toe. Warm nog even. Haal de salamblaadjes eruit. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!
0