Vandaag ben ik met Britt uiteten geweest bij Proeflokaal Bregje. Michel is namelijk een paar dagen in Friesland. Britt had al drie of vier keer eerder gegeten bij Bregje en ik ging nu voor de tweede keer. Ik wilde dus wel wat anders proeven dan de vorige keer. Dat is gelukt.
Het voorgerecht was voor mij Beef Tataki. Dit is lichtgegaard, dun gesneden rundvlees met bosuitjes, knoflooksesam, gebakken uitjes en sesammayonaise.
Het voorgerecht van Britt was Flammküchen. De flammküchen is belegd met geitenkaas, gemarineerde vijgen, pecannoten, rucola, vijgenbalsamico en crème fraîche.
Het hoofdgerecht voor mij was het Runderstoofpotje met champignons, ui, winterpeen en geserveerd met aardappelpuree.
Britt nam kaasfondue. Dit werd geserveerd met diverse groenten en brood.
Qua dessert waren Britt en ik eensgezind, of eigenlijk Britt overtuigde me om het warme appeltaartje met vanille-ijs te nemen. Goede keuze!
Beide hebben we lekker gegeten, bediening ging weer rap. Het viel Britt op dat er deze keer veel meer groente bij de kaasfondue was (helemaal niet erg natuurlijk). De runderstoofpot was aan de zoete kant, het leek wat op het Limburgse zuurvlees. Het belangrijkste is natuurlijk dat het lekker en gezellig was, en dat was het.
Proeflokaal Bregje (gesloten)
J.G. Sandbrinkstraat 6
3901 EZ Veenendaal