Na het werk ben ik ook naar Friesland gegaan. Heel lief hebben Michel en Mieneke mij na hun ziekenbezoek opgehaald bij het station Steenwijk. Na even bijgepraat te hebben zijn we op zoek gegaan naar een eetgelegenheid. Al snel kwamen we op Hotel Frederiksoord. Hier zijn we in al die jaren zo vaak langs gereden. We hebben het zien sluiten en een aantal jaar terug weer zien heropenen. Nog nooit hebben we hier gegeten, ook Jan en Mieneke niet, die toch ook al heel wat jaartjes er langskomen. Het bleek een goede keuze. Gastvrij en heerlijk eten!
We begonnen eerst met een amuse van het huis. Een wrap met zalm en verse roomkaas.
Mieneke had erg zin in soep en koos net als ik “De Weldoener” dit is een mosterdsoepje met een garnituur van prei en hamreepjes. De soep werd door de gastheer opgegoten. Leuk!
Michel nam de “Met Toewijding en Passie”. Dit is dun gesneden carpaccio van het Drentse weiderund met zonnebloempotjes en koloniekaas.
Mieneke en ik waren ook voor het hoofdgerecht eensgezind. We kozen beide voor “Woest land en arm volk”. Eerst kregen we dit bord met een klein potje bietjes, een heerlijke puree en een stukje quiche. De dotjes saus waren trouwens ook lekker. Volgens mij iets met cranberry in ieder geval.
Het potje met het stoofvlees werd even daarna op tafel gezet. Dit is runderstoof van Drents weidevlees zoals in 1818 werd gemaakt. Erg lekker!
Michel nam de “Logement Frederiksoord”. Dit is een koloniale schnitzel met gebakken garnituur van op veen gerookte spekjes, ui, champignons en paprika.
Michel en ik kozen nog voor een dessert, Mieneke voor een decaf-koffie. Voor we de desserts kregen, kregen we eerst nog een dessert-amuse. Dit was een snickerbrownie met een mousse en framboos. Een dessert-amuse heb ik echt nog nooit gekregen, maar wel een goed idee. De snickerbrownie had echt de smaak van pinda’s en chocolade. Super lekker.
Qua dessert ben ik eens afgeweken van mijn standaard dessert. Ik nam namelijk de “Maatschappij van Weldadigheid”. Dit is een kruidkoekparfait met een saus van stoofpeertjes en slagroom. Dit was ook weer zo lekker.
Michel koos wel voor zijn “standaard” dessert, iets met advocaat. Hij nam de “Generaal Van den Bosch” (van hem staat overigens een borstbeeld in de zaal). De Generaal Van den Bosch is vanille ijs, advocaat, crème de cassis, huisgemaakte boerenjongens en slagroom.
We hebben hier echt voortreffelijk gegeten! Zoals ik al eerder schreef werden we gastvrij ontvangen en bediend. Het eten wat heerlijk en die extra dessert-amuse maakte net dat beetje extra. Kortom Hotel Frederiksoord is met stip een aanrader!
Hotel Frederiksoord
Majoor van Swietenlaan 20
8382 CG Frederiksoord