Kipgehaktballetjes met Aubergine en Kaas uit de Oven
De witte kaas uit dit recept kan je ook vervangen door mozzarella. Ik had de witte kaas nog over van de börek, zonde om dit te laten liggen.

Ingrediënten: 300 gram kipgehakt, 2 teentjes knoflook, Italiaanse kruiden, zout, 1 ui, 2 kleine aubergines, 1 blik tomaatblokjes, scheutje water, peper, 75 gram witte kaas, geraspte kaas, farfalle,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng 300 gram kopgehakt met 1 uitgeperst teentjes knoflook, Italiaanse kruiden en zout naar smaak. Draai er kleine gehaktballetjes van. Bak de gehaktballetjes bruin in hete boter in een ovenbestendige pan (of wok). Schep de kipgehaktballetjes uit de pan en houd het apart.

Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui zacht is. Voeg 2 in kleine blokjes gesneden aubergines toe. Bak tot de aubergine zacht is. Voeg 1 blik tomaatblokjes en een scheutje water toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat even pruttelen.

Doe de kipgehaktballetjes terug in de pan. Verdeel 75 gram in blokjes gesneden witte kaas (Appetina) en geraspte kaas over het geheel. Zet de pan ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Kook ondertussen de farfalle in kokend water.

Serveer de farfalle met de kipgehaktballetjes en aubergine. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *