Van Mieneke had ik een stuk spek gekregen, lekker! Dit vond ik wel passen bij deze spinazietaart. Alleen dan niet door de taart, maar erbij. Super lekker.
Ingrediënten: 4 eieren, 100 ml kookroom, zout, peper, knoflookpoeder, uienpoeder, 450 gram diepvriesspinazie (ontdooit), hartige taartdeeg, cherrytomaatjes, ontbijtspek,
Aantal personen: 4
Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop 4 eieren luchtig. Voeg 100 ml kookroom toe en klop door de eieren. Breng op smaak met zout, peper, knoflookpoeder en uienpoeder. Roer 450 gram ontdooide diepvriesspinazie er door. Bekleed een quichevorm met het hartige taart deeg. Doe het spinazie-eiermengsel in de vorm. Verdeel over de taart gehalveerde cherrytomaatjes. Zet de quichevorm ongeveer 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Bak ondertussen de blokjes ontbijtspek langzaam uit zodat het krokant wordt. Doe de spek bij een punt spinazietaart. Eet smakelijk!
0