Ingrediënten: rijst, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 2 varkensfiletlapjes, gemberpoeder, 1 rode paprika, 1 prei, 1 appel, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel gembersiroop, 1/2 bouillonblokje, 2 bananen,
Aantal personen: 3
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 2 uitgeperste teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 2 in blokjes gesneden varkensfiletlapjes en gemberpoeder toe. Voeg 1 gesneden rode paprika, 1 in ringen gesneden prei en 1 in blokjes gesneden appel toe. Roerbak tot de groenten iets zacht zijn. Doe het vlees terug in de pan. Voeg 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel gembersiroop en 1/2 verkruimeld bouillonblokje toe. Laat het geheel 15 minuten sudderen op middelhoog vuur. Voeg op het laatst 2 in plakjes gesneden bananen toe. Warm even mee. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!
0