Pasta met Champignons in Roomsaus
Vandaag was ik laat thuis, moest nog boodschappen doen voor het eten. Dat werd iets simpels met verse pasta, we hebben toch die pastamachine. Het werd deze pasta, simpel maar zo lekker.

Ingrediënten: 430 gram bloem, 160 ml water, 60 gram rauwe ham, 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 250 gram champignons, 200 ml kookroom, peper, Parmezaanse kaas, basilicum,

Aantal personen: 3

Doe in de pastamachine 430 gram bloem. Zet de machine aan. Giet er geleidelijk 160 ml water bij. De machine maakt vanzelf de pasta. Zet ondertussen het water op. Bak 60 gram rauwe ham in hete boter bijna knapperig. Schep uit de pan en houdt het apart. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 200 ml kookroom toe. Warm het geheel goed door. Kook ondertussen de pasta in een minuut of 4 gaar. Breng de saus op smaak met een beetje peper. Serveer de pasta met de saus, rauwe ham, Parmezaanse kaas en basilicum. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *