Vandaag zijn we spontaan uit eten gegaan. We wilden een nieuw restaurant in Veenendaal proberen, die zijn er genoeg. Het werd Namastey India, een nieuw Indiaas restaurant in het centrum van Veenendaal. Het duurde lang voordat het restaurant geopend werd, maar het is wel een aanwinst voor Veenendaal. We hebben er heerlijk gegeten. We kozen het Jaïpur menu. Een driegangen menu met allerlei Indiase gerechten. Van het huis kregen we eerst deze papadums met een licht pittige munt dip en een zoet zure dip.
Vervolgens kwam het voorgerecht. Dit is een mulligatawny soep. Dit is een linzensoep met kokosmelk en veel kruiden.
Daarna kwamen er verschillende gerechtjes die samen het hoofdgerecht vormden. Dit is de murg malai kebab. Geroosterde kip, die al sissend en rokend aan tafel werd gebracht.
In deze schaaltjes van links naar rechts: mushroom matar, basmati rijst en chicken tikka masala. Mushroom matar is een gerechtje van champignons en doperwten met ui, tomaat en cashewnoten in een romige saus. Chicken tikka masala is een curry gerecht met kip.
Op deze foto zie je nog een keer de murg maai kebab en chicken tikka masala. In het emmertje zit dal tarka. Dit is een gerechtje van linzen met een specerijenmengsel “tarka”. Het was een soort dikke saus. Verder nog op de foto het naanbrood (dat mag natuurlijk niet ontbreken) en een kleine salade met olijven.
Als toetje konden we kiezen uit verschillende Indiaase nagerechten of roomijs. We hebben beide gekozen voor het pistache roomijs. Prima afsluiter van al die verschillende, lekkere smaken.
Het restaurant is echt een aanrader. Verschillende smaken, uitgebreide menukaart en vriendelijk personeel.
Indiaas Restaurant Namastey India
J.G. Sandbrinkstraat 2
3901 EZ Veenendaal