Vandaag regende het behoorlijk hard. Dat werd rondjes rijden voor mij. Eerst Michel wegbrengen, daarna naar Doorn en ‘s avonds Michel weer ophalen. Geen zin meer om te koken, daarom zijn we uiteten gegaan bij De Beren. Eerder hadden we er al eens geluncht, maar een diner hadden we er nooit gedaan. Beide kozen we gerechten van het wintermenu. De driegangen die we kozen waren allemaal anders.
Zo begon ik vooraf met de carpaccio, dungesneden ossenhaas met gebakken spekjes, Grana Padano kaas, rucola, pijnboompitten en truffelmayonaise.
Michel had als voorgerecht kroketjes van bospaddenstoelen. Dit waren drie bospaddenstoelenkroketjes geserveerd op toast met rucola, paprikamayonaise en champignons.
Daarna het hoofdgerecht. Ik koos voor het winnend hoofdgerecht meesterchef challenge: hertenbiefstuk en wildstoof. Volgens de kaart was dit een biefstuk van hert met wildstoof geserveerd met pompoen, bundelzwammen, bospaddenstoelenkroketje, jus en groentechips. Achteraf gezien miste ik de bundelzwammen en de groentechips. Iets krokants bij het gerecht was misschien wel lekker geweest. Voor de rest was het prima.
Michel had een klassieker de saté met pindasaus, kroepoek en gebakken uitjes.
Voor mij was het nagerecht klassiek: dame blanche. Dit is vanilleroomijs met warme chocoladesaus en slagroom. Erbij nog een kletskopkoekje en een chocolaatje in de vorm van een beer.
Michel’s nagerecht waren American pancakes met karamelijs, blauwe bessen en gekarameliseerde pecannoten afgemaakt met amandelkruim, ahornsiroop en slagroom.
We hebben beide prima gegeten. De bediening was snel en aardig.
De Beren
Rondweg-West 250A
3905 LV Veenendaal