Ingrediënten: rijst, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 300 gram ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei, 2 eieren, ketjap manis, ketjap asin
Aantal personen: 4
Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui bijna zacht is. Voeg 300 gram ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat toe. Bak even mee. Voeg vervolgens 1 in ringen gesneden prei toe. Bak tot de prei zacht is. Voeg 2 geklutste eieren toe. Bak mee tot het ei is gestold. Voeg als laatste de koude rijst toe. Bak op hoog vuur tot het gerecht warm is. Breng op smaak met een beetje ketjap manis en ketjap asin. Erbij vegetarische saté en cassave. Eet smakelijk!
0