Tweede paasdag hebben we een driegangenmenu van Bite gegeten. Helaas niet op restaurant, want dat gaat nu helaas niet met alle regels. Maar Bite heeft een take-away service, ook met de paasdagen. Kortom voor tweede Paasdag hadden we al begin vorige week ons thuismenu besteld. Na afhalen moesten we alleen de soep nog even opwarmen en de kip even in de oven (Airfryer dus) doen. Wat stond er op het menu?
Beide begonnen we met een dashi bouillon. Dit is een bouillon met noodles, paprika, taugé, lente-ui en shiitake. Een smakelijke soepje!
De hoofdgerechten waren salades. Deze hebben we gedeeld. Zoals altijd willen we natuurlijk alles proeven. Dit is de salade carpaccio met uiteraard carpaccio, parmezaanse kaas, rucola, cherrytomaat, kappertjes en truffelmayonaise.
De kip van de salade maishoen piri piri moest nog even in de voorverwarmde oven op 180 graden (of dus even in de voorverwarmde Airfryer op 180 graden voor 3 minuten). De salade bevatte naast de maishoen piri piri nog parmezaanse kaas, knoflookcroutons en een ceasardressing.
Daarna de desserts, zie die maar eens netjes op een bordje te krijgen. Dat lukt niet. Gelukkig had ik al foto’s vooraf gemaakt. Dit is de brownie met een panna cotta van passievrucht, een quenelle chocolademousse en knettersuiker!
Dit is de carrot cake met mascarpone crème. Beide echt toptoetjes.
Naast de driegangen kregen we ook nog broodjes met gekruide boter erbij. Dat maakte het helemaal het restaurantgevoel thuis. Beide hebben we heerlijk gegeten, zo de paasdagen vieren met al dat lekkers. Helemaal top!
Bite (gesloten)
Brouwersgracht 168
3901 TM Veenendaal