In de koelkast had ik nog een open zakje ontbijtspek liggen, wat kan ik daar mee maken? Dat werd dus kapucijners met appel en spek.
Ingrediënten: 1 ui, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 potje kapucijners, 1 appel, kerriepoeder, knoflookpoeder, 1 eetlepel appelstroop,
Aantal personen: 2
Bak 1 gesnipperde ui tot de ui zacht is. Voeg 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek toe. Bak tot de ontbijtspek bijna knapperig is. Voeg vervolgens 1 potje kapucijners (uitgelekt) en 1 in blokjes gesneden appel toe. Schep even om. Breng op smaak met kerriepoeder en knoflookpoeder. Voeg 1 eetlepel appelstroop toe. Roer tot de appelstroop is opgelost. Laat nog een minuut of vijf zachtjes pruttelen. Lekker met krieltjes. Eet smakelijk!
0