Deze soep heb ik vandaag net even anders gemaakt dan de vorige keer. In plaats van Chinese wokgroente had ik deze keer Japanse wokgroente. En de groente had ik de vorige keer gewokt, maar deze keer gewoon gelijk door de soep gedaan. Ook helemaal prima. De soep was in ieder geval lekker.
Ingrediënten: 1 liter water, 2 groentebouillonblokjes, 4 eetlepels pindakaas, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels ketjap manis, 3 eetlepels sojasaus, 1 courgette, 400 gram Japanse wokgroenten, noodles,
Aantal personen: 3
Zet 1 liter water op met 2 verkruimelde groentebouillonblokjes, 4 eetlepels pindakaas, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels ketjap manis en 3 eetlepels sojasaus. Laat de soep zachtjes koken. Roer tot de pindakaas is gesmolten. Voeg daarna 1 in stukjes gesneden courgette en 400 gram Japanse wokgroenten toe. Laat de soep 30 minuten zachtjes koken. Voeg op het laatst wat noodles toe (hoeveelheid naar eigen inzicht). Kook tot de noodles gaar zijn. Eet smakelijk!
0