Van de hartige wafels hield ik eieren over en pas had ik nog een pure chocoladereep gekregen. Basterdsuiker heb ik altijd wel in huis, dus er moest alleen nog slagroom bij. Met zijn tweetjes maakten we chocolademousse, de allerlekkerste!
Ingrediënten: 3 eieren, zout, 200 gram pure chocolade, 60 gram basterdsuiker, 250 ml slagroom,
Aantal toetjes: 6
Splits voor deze chocolademousse 3 eieren. Hou de eiwitten en eidooiers apart. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout in een brandschone kom en brandschone mixerhaken. Smelt 200 gram pure chocolade au bain marie. Klop 60 gram basterdsuiker met de 3 eidooiers tot een smeuïg geheel. Klop 250 ml slagroom luchtig. Doe het eidooiermengsel bij de gesmolten chocolade en roer het goed door. Mix dit mengsel dan weer door de slagroom met de mixer. Spatel dit voorzichtig door het eiwitschuim. Doe de mousse in mooie toetjesglazen of bekers. Dek het af met huishoudfolie en zet de toetjesglazen minstens 2 tot 3 uur in de koelkast. Geniet van chocolademousse! Smul ze!
0