Kip op de Barbecue
Ergens in de middag bedacht Michel op zijn warme werkkamer dat het misschien toch wel leuk was om iets op de barbecue te leggen. Het zonnetje scheen zo lekker. Alleen vlees uit de vriezer nog even snel ontdooien dat werkt niet zo snel. Al hebben we daar wel trucjes voor. Kortom ik werd nog even het dorp ingestuurd. Ik ging naar poelier de Munt, daar was ik zelf nog niet binnen geweest en ik wilde ook wel kijken wat ze hadden. Daarna nog even langs de Boni die daar dichtbij zit om wat groente te halen.

We begonnen de barbecue met ‘kip op stok’. Dit is een gekruide kipfilet omwikkeld met spek op een stok. Erbij de Provençaalse groenten van de boni.

Kip op de Barbecue kipvink
Daarna de kipvink. Dit is gehakt omwikkeld met een hele dunne kipfilet. De smaak deed ons een beetje denken aan de kruiding van een saucijzenbroodje.

Kip op de Barbecue kip tropical
Het laatste stukje kip wat de barbecue op ging was de kip tropical, een gemarineerde kipfilet.

het trucje om sneller vlees te ontdooien is het in een ziplockzak te doen en daarna in een bak met koud water te leggen. Echt koud water, niet warm, echt koud!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *