In de vriezer had ik nog snackballetjes van ‘t Binnenveld, in de koelkast 1/2 pakje kookroom wat echt op moest.. Kortom tijd voor gehaktballetjes met een soort van Ikea-achtige roomsaus.
Ingrediënten: 40 gram boter, 40 gram bloem, 300 ml bouillon (van half blokje), 150 ml kookroom, 1 theelepel Franse mosterd, 2 theelepels sojasaus,
Bak de balletjes rondom bruin.
Smelt 40 gram boter. Voeg 40 gram bloem toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens geleidelijk 300 ml bouillon en 150 ml kookroom toe. Blijf goed roeren zodat je geen klontjes krijgt. Breng vervolgens de saus op smaak met 1 theelepel Franse mosterd en 2 theelepels sojasaus. Laat de saus een paar minuten zachtjes doorkoken.
De gehaktballetjes met roomsaus zijn lekker met gekruide krieltjes en een salade. Eet smakelijk!
0