Op Youtube zagen we bij Rheinessen snackpaprikaatjes van de barbecue, dat leek ons zo lekker. Toen ik bij de supermarkt snackpaprikaatjes zag staan had ik al gelijk het idee van dat gaan we dit weekend eten. Daar heb ik geen spijt van gehad, de gevulde paprikaatjes waren zo lekker! O ja, heb je nog een beetje gehakt over, maak er dan een gehaktballetje van.
Ingrediënten: 250 gram gehakt, knoflookpoeder, uienpoeder, zout, 1 bakje snackpaprika’s (7 stuks), cheddar cheese, ontbijtspek, barbecuesaus, tomatenketchup,
Aantal gevulde paprikaatjes: 14
Verhit de barbecue naar 200 graden. Zorg dat je een indirect deel hebt op de barbecue.
Breng 250 gram gehakt op smaak met knoflookpoeder, uienpoeder en een beetje zout. Snijd 7 snackpaprika’s in helften. Haal de zaadlijsten uit de paprikaatjes. Vul de paprikaatjes met het gehakt. Leg op elk paprika een stukje cheddar. Omwikkel de paprikaatjes met ontbijtspek. Smeer de paprikaatjes in met een beetje barbecuesaus en tomatensaus.
Leg de paprikaatjes op het indirecte deel van de barbecue. Grill de paprikaatjes in een minuut of vijfentwintig gaar. Eet smakelijk!
0