Spareribs
Een beetje de vriezer leeg maken. In de vriezer hadden we nog een sparerib van ‘t Binnenveld en spareribs die Britt en Dennis ons ooit hadden gegeven. Tijd om te proeven dus.

Michel heeft weer de 3-2-1 methode gebruikt. Drie uur zachtjes zonder marinade op de barbecue met de indirect methode*, vervolgens 2 uur ingepakt in aluminiumfolie met een marinade. Daarna nog 1 uur met een smaakmaker op de barbecue, beide op 120 graden. Na drie uur kwam de sparerib van de barbecue. Het moest toen ingesmeerd worden met boter. Daarna met een marinade van appelsap en donkere basterdsuiker voor de volgende twee uur. De smaakmaker voor het laatste uur was een bbq-rub.

Bij de spareribs aten we wokgroentjes van de barbecue.

*Indirect methode is dat je de barbecue voor de helft vult met kolen of briketten en het vlees barbecuet op het deel waar geen kolen of briketten liggen.

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *