Varkensrollade a la Orloffgebraad van de BBQ
Ingrediënten: 1 rollade, 1 ui, 150 gram champignons, 1 eetlepel bloem, 200 ml kookroom, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout, peper, ham, kaas,

Aantal personen: 4

Zet de barbecue aan en verwarm naar 150 graden. Bak de rollade in ongeveer 50 minuten gaar op een plancha. De kerntemperatuurmeter moet 58 graden zijn. Draai de rollade regelmatig.

Maak ondertussen de champignonroomsaus. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui tot de ui zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 eetlepel bloem toe. Bak kort mee. Voeg 200 ml kookroom toe. Breng kort aan de kook. Laat nog even zachtjes pruttelen zodat de saus iets indikt. Breng op smaak met paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper.

Neem de rollade van de barbecue, verhit gelijk de barbecue naar 180 graden. Haal het netje van de rollade en snijd de rollade in plakken. Leg een schijf rollade in een ovenschaal. Leg hierop een plakje ham en een plakje kaas. Daarna weer een schijf rollade en weer een plakje ham en dan weer kaas. Ga zo door tot je geen plakje rollade meer hebt, eindig met een plakje rollade. Giet de champignonroomsaus over de rollade.

Zet de ovenschaal op de barbecue, indirect. Laat de kaas in ongeveer 10 tot 15 minuten smelten. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *