Kipshoarma met Tzatziki van de BBQ

Ingrediënten: 500 gram kipdijfilet, shoarmakruiden, 1 ui, 1 rode paprika, 3 pitabroodjes

Kruid 500 gram kipdijfilet met shoarmakruiden. Laat dat een paar uur trekken. Verhit de barbecue naar 150 graden. Halveer een ui. Snijd 1 rode paprika in stukken. Doe 1 halve ui aan het spit. Wissel vervolgens af met kipdijlapjes en rode paprika. Eindig met de andere halve ui. Doe een kernthermometer in de kip. Doe het spit op de barbecue. Bak ondertussen 3 pitabroodjes. Wanneer de kip een kerntemperatuur heeft van 74 graden kan het spit van de barbecue. Snijd de kip, paprika en ui in stukjes. Vul de pitabroodjes met de kipshoarma en doe er knoflooksaus bij of zelfgemaakte tzatziki.
Aantal broodjes: 3

Tzaziki
Ingrediënten: 150 ml Griekse Yoghurt, 2 teentjes knoflook, stukje komkommer, munt,

Meng 150 ml Griekse yoghurt met 2 uitgeperste teentjes knoflook, een stukje geraspte komkommer en fijngehakte munt.

Kipshoarma met Tzatziki van de BBQ

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *