Na een stormachtig weekend van vorige week, was het dit weekend erg lekker weer. Michel had bij ‘t Binnenveld al allerlei lekkers gekocht voor de barbecue. Vandaag aten we dan bavette a la carpaccio!
Ingrediënten: 2 eetlepels pijnboompitten, bavette, truffelmayonaise, 2 zongedroogde tomaten, kaas, basilicum,
Aantal personen: 2
Verwarm de barbecue naar 100 graden. Rooster 2 eetlepels pijnboompitten in de Airfryer op 160 graden voor 3 minuten. Snijd de bavette open met een fileermes. Besmeer de bavette met truffelmayonaise. Verdeel er fijngehakte zongedroogde tomaten, kaas, basilicum en geroosterde pijnboompitjes. Rol de bavette op. Knoop de bavette dicht met bindtouw.
Doe in de opgerolde bavette een kernthermometer. Leg de opgerolde bavette indirect op de barbecue. Draai de carpaccio rollades af en toe om. Wanneer de carpaccio rollade een kerntemperatuur heeft bereikt van ongeveer 52 graden is de carpaccio rollade klaar. Bij ons duurde het ongeveer een klein uurtje. Lekker met gebakken krieltjes en salade. Eet smakelijk!
0