Buikspek van de BBQ
Vandaag zijn we voor het eerst naar Vuur & Rook geweest in Lunteren. Daar moet je zijn geweest als barbecueliefhebber volgens velen. We moesten wel binnendoor in plaats van via de snelweg. Er was een boerenprotest gaande. Best indrukwekkend, toen we via het viaduct over de A12 reden en daar drie rijen dik tractoren zagen (en hoorden) rijden. In ieder geval bij Vuur & Rook heeft Michel buikspek meegenomen. Deze heeft hij ingesmeerd met een whiskey onion glaze. Daarna heeft hij op het buikspek op het spit gedaan. De barbecue was denk ik ongeveer 180 graden. De buikspek is gaar wanneer een kerntermperatuur is bereikt van 76 graden. Bij boerderijwinkel Bakkenes hebben we de ingrediënten voor de salade gehaald: sla, paprika, snoeptomaatjes en komkommer.

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *