Uiensoep van de BBQ
Vandaag bakte Michel eerst een brood in een gietijzeren pan op de barbecue en daarna ging hij aan de slag met uiensoep in de dutchoven pan. We hadden vanavond dus uiensoep met brood (en kaas).

Ingrediënten: 3 flinke uien, 2 rode uien, 5 teentjes knoflook, tijm, kruidnagelpoeder, 1 potje kippenbouillon, 750 ml water,

Aantal personen: 4

Verwarm de barbecue naar 150 graden. Zet de platesetter van de barbecue andersom in de barbecue. Zo past de Dutch oven past dan precies in de platesetter boven de kooltjes. Bak in hete boter 3 gesnipperde uien, 2 gesnipperde rode uien, 5 fijngehakte teentjes knoflook, wat tijm en kruidnagelpoeder tot de uien glazig en goudkleurig beginnen te worden. Voeg 1 potje kippenbouillon en 750 ml water toe. Roer even door en laat zachtjes koken boven het vuur van 150 graden. Serveer de uiensoep met brood en blokjes kaas (om in de soep te smelten). Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *