Vandaag zijn we naar Namastey in Veenendaal geweest. Hier waren we al een tijdje niet meer geweest, wel nog afgehaald tijdens de lockdown. We hadden eigenlijk gewoon zin in de Indiase keuken. Thuis hadden we al bekeken wat we wilden hebben. Het werd het lamsmenu ‘Kashmir’. Eerst kregen we nog papadums met een muntsaus en een zoetzure saus.
Het voorgerecht van het Kashmir menu is de boti kebab. Dit zijn gemarineerde stukjes lamsvlees geroosterd in de tandoor.
Vervolgens kwam als eerste deel van ons hoofdgerecht de seekh kebab (gekruid lamsgehakt) al sissend op tafel. Dit wordt op spiesen in de tandoor bereidt.
Daarna kwamen er nog meer bakjes op tafel, elk op een eigen warmhoudertje met waxinelichtje. Hier zie je de
kashmiri gosht, mals lamsvlees bereid in een milde currysaus met tomaat en amandelen en de aloo gobi, bloemkoolroosjes vergezeld met aardappelen in een milde currysaus.
Hier zie je de dal makhani, zwarte linzen met knoflook, tomaat, boter en kruiden, basmati rijst, naan, salade. De dal makhani kan je ook als saus over de seekh kebab en de rijst doen werd nog verteld.
Daarna mochten we nog een nagerecht (of koffie of thee) kiezen van de kaart. Ik koos voor kulfi Indiaas ijs met amandelen en pistaches.
Michel ging uit zijn comfortzone en koos de kheer, een Indiase rijstpudding met amandelen, rozijnen en pistache.
Alles was weer vanouds lekker, verschillende, lekkere smaken. Het lamsvlees was mals en vooral die bloemkool in die saus was zo lekker. We hebben er in ieder geval lekker van genoten!
Indiaas Restaurant Namastey India
J.G. Sandbrinkstraat 2
3901 EZ Veenendaal