Ingrediënten: 1 schaal gehaktballetjes, 40 gram boter, 40 gram bloem, 250 ml kookroom, 150 ml groentebouillon, 1 theelepel Franse mosterd, 2 eetlepels sojasaus,
Aantal personen: 2
Bak de gehaktballetjes rondom bruin in hete boter. Laat vervolgens op laag vuur met regelmatig omdraaien de gehaktballetjes verder gaar worden. Maak ondertussen de saus.
Smelt 40 gram boter. Voeg 40 gram bloem toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens geleidelijk 250 ml kookroom en 150 ml groentebouillon toe. Blijf goed roeren zodat je geen klontjes krijgt. Breng vervolgens de saus verder op smaak met 1 theelepel Franse mosterd en 2 eetlepels sojasaus. Laat de saus een paar minuten zachtjes doorkoken.
Serveer de gehaktballetjes met de saus, gebakken aardappelschijfjes en sla. Eet smakelijk!
0