Ooit wilde ik al in een Belgisch restaurant varkenswangetjes eten, maar dat was toen helaas niet beschikbaar. Nu zag Michel bij Heerlijk Kalfsvlees.com kalfswangetjes. Het leek hem leuk om dat eens te maken op de barbecue. Met wat aanwijzingen van een Belgisch recept hebben we het vandaag dan ook gemaakt, en lekker dat het was.
Ingrediënten: 400 gram kalfswangetjes, 2 laurierblaadjes, 3 teentjes knoflook, 1 kaneelstokje, scheut rode wijn, 1 ui, 250 gram champignons, rundvleesbouillon,
Aantal personen: 3
Snijd de kalfswangetjes in blokjes. Maak een marinade van 2 laurierblaadjes, 3 teentjes knoflook, 1 kaneelstokje en een scheut rode wijn. Laat het vlees een nacht in de koelkast marineren in de rode wijnmarinade. Verwarm de barbecue naar 150 graden. Bak op de barbecue in een Dutch oven 1 gesnipperde ui tot de ui zacht is. Voeg de kalfswangetjes (zonder marinade) toe. Bak het even aan. Voeg vervolgens 250 gram champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg de marinade en zoveel bouillon tot het vlees onder staat. Breng kort aan de kook. Verlaag de temperatuur van de barbecue naar ongeveer 100 graden. Laat het vlees een uurtje of vijf zachtjes sudderen. Kijk en roer af en toe. Zorg dat het vlees niet te droog kookt. Voeg zonodig meer bouillon toe. Eet smakelijk!
0