Rijst met Aziatisch Gehakt
Ingrediënten: pandanrijst, 3 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel honing, 1 theelepel sambal, scheutje citroensap, 150 ml water, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 stukje gember, 1 theelepel sambal, 1 rode paprika, 250 gram gehakt, nootjes

Aantal personen: 2

Kook de pandanrijst volgens aanwijzing op de verpakking. Wij deden het weer in onze rijstkoker met iets meer water dan voorgeschreven (2 kopjes in plaats van 1 1/2 op 1 kopje rijst).

Maak een woksaus van 3 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels ketjap manis ,2 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel honing, 1 theelepel sambal, scheutje citroensap en 150 ml water. Houdt dit even apart.

Bak in hete boter of olie 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 fijngehakt stukje gember, 1 theelepel sambal en 1 gesneden paprika. Bak tot de ui en paprika zachter zijn. Voeg 250 gram gehakt toe. Bak het gehakt bruin en rul. Voeg de woksaus toe. Warm het geheel goed door, laat de saus indikken. Serveer met de pandanrijst en strooi er eventueel nog wat gehakte nootjes over. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *