Deze Chinese bami goreng is vegetarisch. Oké achter de bami ligt wel een flinke kipsaté, maar hey deze is wel gekocht bij de groenteboer.
Ingrediënten: eiernoodles, 1/2 wortel, 1 kleine prei, 50 gram champignons, 50 gram bamboescheuten, 2 eieren, 50 gram taugé, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sesamolie,
Aantal personen: 3
Kook de eiermie volgens aanwijzing op de verpakking. Giet af en zet even apart. Bak in hete olie 1/2 in kleine blokjes gesneden wortel en 1 in ringen gesneden prei tot de wortel een beetje zacht is. Voeg 50 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 50 gram bamboescheuten en 2 geklutste eieren toe. Roerbak tot het ei gestold is. Voeg 50 gram taugé toe, bak kort mee. Voeg vervolgens de gekookte eiernoodles toe. Bak even mee. Breng op smaak met 2 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel sesamolie. Eet smakelijk!
0