Deze roomsaus is bijna de roomsaus die je bij de Zweedse gehaktballetjes bij Ikea krijgt. Deze keer had ik het gemaakt met volle melk in plaats van kookroom, gaat ook prima.
Ingrediënten: 300 gram gehakt, gehaktkruiden, 1 ei, 30 gram boter, 30 gram bloem, 150 ml volle melk, 150 ml bouillon, 1 theelepel Franse mosterd, 2 eetlepels sojasaus,
Aantal personen: 2
Meng 300 gram gehakt met gehaktkruiden en 1 ei. Draai er kleine gehaktballetjes van. Bak de gehaktballetjes rondom bruin in hete boter. Laat vervolgens op laag vuur met regelmatig omdraaien de gehaktballetjes verder gaar worden. Maak ondertussen de saus. Smelt 30 gram boter. Voeg 30 gram bloem toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens geleidelijk 150 ml volle melk en 150 ml bouillon toe. Blijf goed roeren zodat je geen klontjes krijgt. Breng vervolgens de saus op smaak met 1 theelepel Franse mosterd en 2 eetlepels sojasaus. Laat de saus een paar minuten zachtjes doorkoken. Serveer de gehaktballetjes met de saus. Lekker met röstirondjes en sperzieboontjes. Eet smakelijk!
0