Knoedels met Hamlapjes in Tomatengroentesaus
Onlangs hadden we in Duitsland Kloßteig meegenomen. Kloßteig oftewel knoedeldeeg is een soort aardappel/pasta deeg, maar dan zachter dan gnocchi. Vandaag maakten we er dit gerecht mee.

Ingrediënten: 2 hamlapjes, 500 gram Italiaanse groenten, 200 ml kookroom, 250 ml bouillon, Kloßteig,

Aantal personen: 3

Bak 2 in blokjes gesneden hamlapjes even aan. Voeg 500 gram Italiaanse groenten toe. Bak de groente mee tot het zacht is. Voeg 200 ml kookroom en 250 ml bouillon toe. Roer goed door en breng aan de kook. Vorm ondertussen van het Kloßteig de knoedels. Leg de knoedels in de saus. Doe de deksel op de pan en gaar zo de knoedels in de saus in ongeveer een half uurtje. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *