Ingrediënten: rijst, 1 kipfilet, 2 teentjes knoflook, 1 prei, 250 gram champignons, 2 theelepels nandan masala (Surinaamse kerriepoeder) 400 ml kokosmelk, 1 maggiblokje, kerriepoeder,
Aantal personen: 2
Kook de rijst in een rijstkoker of volgens aanwijzing op de verpakking. Bak 1 in blokjes gesneden kipfilet tot de kipfilet helemaal wit is. Voeg 1 in ringen gesneden prei en 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 2 theelepels nandan masala toe. Bak even mee. Voeg 400 ml kokosmelk, 1 maggiblokje en kerriepoeder na smaak toe. Kook een minuut of 5 mee. Laat de saus nog op een laag vuurtje een kwartiertje pruttelen zodat het in kan dikken. Serveer de kip kerrie met de rijst. Eet smakelijk!
0