Deze risotto maakten we een maand geleden ook al. Het was een geslaagde maaltijd toen. Tijd om het gewoon nog eens te maken. De ontbijtspek snijd ik trouwens zelf van een blokje spek, veel lekkerder.
Ingrediënten; 1 ui, 3 teentjes knoflook, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, oregano, tijm, witte wijn, risotto rijst, 900 milliliter bouillon, 100 gram Taleggio kaas, rucola,
Aantal personen: 2
Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, oregano en tijm tot de ui zacht is. Roer risotto rijst door de ui. Voeg een scheutje witte wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens een beetje bouillon toe tot de rijst helemaal onder staat. Roer regelmatig door. Voeg dan weer een beetje bouillon toe. Voeg als laatste 100 gram blokjes Taleggio kaas. Laat de Taleggio kaas al roerend smelten. Lekker met rucola sla. Eet smakelijk!
0