Hier had ik zin in: kip tikka masala. Gedeeltelijk uit de Airfryer, gedeeltelijk op het vuur in de wok.
Kip Tikka
Ingrediënten: 3 eetlepels Griekse yoghurt, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel sambal, 2 kipfilets,
Aantal personen: 2
Meng 3 eetlepels Griekse yoghurt met 3 fijngehakt teentjes knoflook, 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel garam masala en 1 theelepel sambal. Snij 2 kipfilets in blokjes en schep dit door de yoghurt marinade. Dek de schaal goed af en laat de kipfilet minstens 2 uur marineren in de koelkast. Doe de gemarineerde kip in een schaaltje in de Airfryer. Zet de Airfryer op 180 graden voor 20 minuten.
Tikka Masala Saus
Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel kardemom, 1 theelepel kaneel, 100 gram cherrytomaten, 1 blik tomaatblokjes, 250 ml kookroom, 1 eetlepel suiker, zout,
Bak, terwijl de kip in de Airfryer zit, in hete boter 1 fijngesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel kardemom en 1 theelepel kaneel tot de ui zacht is. Voeg 100 gram gehalveerde cherrytomaten, 1 blik tomaatblokjes en 250 ml kookroom. Laat dit iets indikken. Breng op smaak met 1 eetlepel suiker en wat zout. Schep de kip door de saus. Bak ondertussen het naanbrood in de Airfryer volgens de aanwijzing op de verpakking. Eet smakelijk!
0