Koreaanse Pizza van de BBQ

Koreaanse Pizza van de BBQ

Koreaanse Pizza van de BBQ
Dit recept kwam ik tegen bij Familie over de Kook. In plaats van een plaattaart maakte wij er een pizza van, bereid op de barbecue. In ieder geval kon ik zo de crème fraîche en bosuien op deze pizza gebruiken die nu toch echt wel op moesten.

Ingrediënten: 1 kipfilet, Chinese vijfkruidenpoeder, Koreaanse barbecuesaus (Remia), 250 gram Italiaanse roerbakgroente, 100 ml crème fraîche, pizzadeeg, 2 bosuien, sesamzaadjes,

Aantal personen: 3

Ver hit de barbecue naar 200 graden. Leg de pizzasteen op de barbecue. Bestrooi 1 in blokjes gesneden kipfilet met Chinese vijfkruidenpoeder. Bak de kipfilet met een scheutje Koreaanse barbecuesaus tot het gaar is. Schep de kip uit de pan en houdt het apart. Bak vervolgens in een beetje boter 250 gram Italiaanse roerbakgroente zacht. Meng 100 ml crème fraîche met Koreaanse barbecuesaus. Smeer het pizzadeeg in met de saus. Verdeel de kipfilet en Italiaanse groente over de pizza. Doe er nog wat in ringen gesneden bosui en sesamzaadjes over en drizzle wat Koreaanse saus over de pizza. Bak de pizza op de barbecue voor ongeveer 25 minuten. Eet smakelijk!

0
(13 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top