Rendang Boontjes met Kip, Paprika en Rijst

Rendang Boontjes met Kip, Paprika en Rijst

Rendang Boontjes met Kip, Paprika en Rijst
Ergens in juni 2010 heb ik dit gerecht al eens eerder gemaakt. Het kwam onlangs naar boven in de stats. De titel klonk me al lekker in de oren “rendang boontjes met rijst“. Het kwam op mijn ‘nog even onthouden voor het boodschappenlijstje’ lijst. Vandaag maakte ik het dan. Net even anders dan veertien jaar geleden. Lekker was het zeker wel!

Ingrediënten: rijst, 250 gram kipdijfilet, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 1 bakje boemboe voor rendang vlees, 1 eetlepel tomatenpuree, 250 ml kokosmelk, 1 potje sperziebonen,

Aantal personen: 4

Kook de rijst in een rijstkoker of volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak in hete boter 250 gram in blokjes gesneden kipdijfilet tot het bruin is. Voeg 1 gesnipperde ui, 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 gesneden paprika toe. Roerbak tot de ui en paprika zacht zijn. Voeg 1 bakje boemboe voor rendang vlees en 1 eetlepel tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg daarna 250 ml kokosmelk toe. Breng het kort aan de kook. Voeg 1 potje sperziebonen (uitgelekt) toe. Roer de sperziebonen door de saus. Laat de sperziebonen gaar worden in de saus. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0
(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top