Spaghetti Carbonara op Italiaanse Wijze

Spaghetti Carbonara op Italiaanse Wijze

Spaghetti Carbonara op Italiaanse Wijze
In een spaghetti carbonara op Italiaanse wijze had ik zo’n zin. Dus geen carbonara met kookroom, maar met een romige saus van eieren. Eigenlijk had ik nog ‘guancale’ nodig, maar gerookt ontbijtspek mocht ook volgens het recept van Antonio Carluccio wat ik bij Paolo’s vond. Het is in ieder geval gelukt, de eieren waren niet gestold maar bleven mooi romig wat de bedoeling is. Het smaakte in ieder geval prima.

Ingrediënten: spaghetti, 200 gram gerookt ontbijtspek, 2 eieren, 1 eidooier, 75 gram geraspte Parmezaanse kaas, zwarte peper,

Aantal personen: 2

Kook de spaghetti volgens aanwijzing op de verpakking. Bak 200 gram in blokjes gesneden gerookt ontbijtspek op laag vuur knapperig. Roer ondertussen 2 eieren en 1 eidooier met 75 gram geraspte Parmezaanse kaas en een beetje peper goed door. Giet de spaghetti af en doe het terug in de pan. Doe de blokjes ontbijtspek (met spekvet) en het kaas-ei-mengsel erbij. Roer goed door zodat je een egale saus door de spaghetti krijgt. Doe er op je bord nog een beetje peper over. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top