Normaal maak ik Kip Tikka Masala, dus met kip. Deze keer maakte ik het zonder kip, maar met een aubergine. Eigenlijk was dat ook verrassend lekker. Beetje zoeter leek het wel.
Ingrediënten: 1 aubergine, gekruid zout, paprikapoeder, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel kardemom, 1 theelepel kaneel, 1 eetlepel tomatenpuree, 100 gram snacktomaten, 1 blik tomaatblokjes, 250 ml kokosmelk, 1 eetlepel suiker,
Aantal personen: 2
Snijd 1 aubergine in blokjes. Bestrooi met gekruid zout en paprikapoeder. Doe het in een ovenvorm en zet 15 minuten in de Airfryer op 180 graden. Schep halverwege om. Bak in hete boter 1 fijngesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel kardemom en 1 theelepel kaneel tot de ui zacht is. Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe. Bak even mee. Voeg 100 gram gehalveerde snacktomaten, 1 blik tomaatblokjes en 250 ml kokosmelk toe. Laat dit op laag vuur iets indikken. Breng op smaak met 1 eetlepel suiker en eventueel wat zout. Schep de aubergine door de saus. Warm nog even door. Bak ondertussen het naanbrood in de Airfryer volgens de aanwijzing op de verpakking. Eet smakelijk!
0