Ingrediënten: 100 gram ontbijtspek, 2 uien, 3 teentjes knoflook, wortel, 400 gram riblap, 1 blikje tomatenpuree, scheutje rode wijn, bouillon, melk, spaghetti,
Aantal personen: 4
Verwarm de barbecue naar 150 graden. Bak 100 gram in blokjes ontbijtspek aan in een Dutch oven. Voeg 2 gesnipperde uien, 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 fijngesneden wortel toe. Bak tot de uien glazig zijn. Voeg 400 gram fijngesneden riblap toe. Bak tot het vlees bruin is. Voeg vervolgens een blikje tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg daarna een scheutje rode wijn toe, laat de alcohol iets verdampen. Voeg daarna bouillon (zoveel tot het onderstaat) toe. Roer goed door. Leg een deksel op de pan. Zorg dat de barbecue op een lagere temperatuur komt. Laat het geheel een uur of twee of langer stoven. Laat de saus indikken met de deksel van de pan, wanneer dat nodig is. Voeg op het laatst nog een scheutje melk toe. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de spaghetti met de bolognesesaus. Eet smakelijk!
0