Bloemkoolbom van de Barbecue
De bloemkoolbom van begin deze maand hebben we nog een keer gemaakt. Alleen de Dekamarkt had geen kleine bloemkool, het werd dus een iets grotere bloemkool. Het was lekker, maar het is lekkerder met een kleine bloemkool, dan is de verhouding toch beter.

Ingrediënten: 1 bloemkool, 300 gram gehakt, 1 ei, gehaktkruiden, 1 plak kaas, 100 gram ontbijtspek, barbecuesaus,

Aantal personen: 3

Kook van te voren 1 bloemkool in zijn geheel in zo’n 10 minuten beetgaar in kokend water. Laat de bloemkool afkoelen. Steek de barbecue aan en verhit de barbecue naar 200 graden. Meng 300 gram gehakt met 1 ei en gehaktkruiden. Leg de bloemkool in een skillet of een ovenschaal. Bekleed de bloemkool met een laagje gehakt. Zorg dat het laagje overal even dik is. Leg er een plakje kaas op. Verdeel er vervolgens plakjes ontbijtspek om, zodat je het gehakt en de kaas niet meer ziet. Smeer er als laatste nog een laagje barbecuesaus over. Zet de ‘bloemkoolbom’ ongeveer 1 uur op de barbecue van 200 graden. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *