Nu het nog mooi weer is kunnen we van deze gehaktballen gelijk een hele boel maken. Het merendeel gaat in de vriezer. Handig voor op drukke werkdagen, dan even de bal ontdooien en bakken in de Airfryer. Het gehakt was deze week in de aanbieding en met de kaas hadden we mazzel dat het in de afprijsbak van de supermarkt met een korting van 50%. Altijd leuk, korting.
Ingrediënten: 1 kilo gehakt, 1 ui, 1 ei, gehaktkruiden, paneermeel, 10 blokjes kaas, 10 plakjes spek, barbecuesaus,
Aantal gehaktballen: 10
Meng een paar uur van te voren 1 kilo gehakt met 1 fijngesnipperde ui, 1 ei, gehaktkruiden en paneermeel. Omwikkel 10 blokjes kaas elk met gehakt en vorm er gehaktballen van. Leg op elke gehaktbal een plakje ontbijtspek. Laat de gehaktballen rusten in de koelkast.
Verhit de barbecue naar 180 graden. Smeer voordat de gehaktballen de barbecue op gaan, het spek nog even in met een beetje barbecuesaus. Bak de gehaktballen rondom bruin en gaar in zo’n beetje een half uur. Lekker met een salade en aardappelpartjes. Eet smakelijk!
0