Eigenlijk hadden we bedacht om schnitzels gevuld met ossenworst te maken. Zoiets hebben we al wel vaker gemaakt, maar bij de Dekamarkt was geen ossenworst te vinden. Dan iets anders bedenken. Omdat we toch in het dorp waren zijn we even naar de Zuivelhoeve gelopen. Daar hebben we een Fries worstje gehaald. Een wat zachter worstje. Met dat worstje ging het ook perfect.
Ingrediënten: 2 schnitzels, zout, peper, 2/3 Fries worstje van de Zuivelhoeve, barbecuesaus,
Aantal personen: 2
Verwarm de barbecue naar 180 graden. Plet 2 schnitzels met een vleeshamer. Bestrooi met zout en peper. Haal het vel van een Fries worstje. Snijd in 3 stukken, je hebt maar 2 stukken nodig. Plet de stukjes worst een beetje. Leg de worst op de schnitzels. rol de schnitzels op en steek vast met een cocktailprikker. Bestrijk de schnitzelrolletjes met wat barbecuesaus. Leg de schnitzelrolletjes in een ovenschaal. Zet de ovenschaal op de barbecue van 180 graden voor ongeveer 25 tot 30 minuten. Lekker met een salade en röstirondjes. Eet smakelijk!
0