Pasta & Pizza bij Pizzeria Pingjum

Pasta & Pizza bij Pizzeria Pingjum

Pasta & Pizza bij Pizzeria Pingjum
Volgens NRC zou je hier een van de lekkerste pizza’s kunnen eten. Nu we er dan toch zijn! We hadden wel mazzel, dit was de laatste week dat ze open zouden zijn voor hun vakantie. Ondanks dat we niet hadden gereserveerd konden we nog een tafeltje krijgen, maar om 7 uur was het tafeltje wel gereserveerd. Nou we waren voor die tijd al klaar. De keuken ging als een malle aan de slag en de gerechten stonden snel aan tafel. Wat hebben we gekozen?

Ik nam een pasta, de spaghetti carbonara, een spaghetti met guanciale (kinnebak spek), parmegiano reggiano (Parmezaanse kaas), ei en zwarte peper. Vork en mes waren al meegenomen, dus ik moest het eten op Italiaanse wijze met vork en lepel!

Pasta & Pizza bij Pizzeria Pingjum pizza peasant
Michel koos de pizza peasant, een pizza belegd met tomatensaus, ham, salami, mozzarella, champignons en ui. Bij de pizza kreeg hij een pizzasnijder (en hij had nog gewoon zijn mes en vork). Het vleeswaar dat op de pizza zat werd overigens vers gesneden.

Pasta & Pizza bij Pizzeria Pingjum pannacotta
De pasta en pizza waren precies voldoende voor ons twee, een toetje ging er nog wel in. Eensgezind kozen we de panna cotta met aardbeien. Dit werd in een klein drinkglas geserveerd. Lekkere afsluiter. Het was een leuk, klein Italiaans zaakje met Italiaanse muziek, tegenover de kerk van Pingjum. De gerechten waren super, snel geserveerd en precies voldoende qua porties. In ieder geval super mazzel dat we nog een plekje hadden (gewoon omdat we zo super vroeg waren).

Pizzeria Pingjum
Grote Buren 9
8749 GC Pingjum (Penjum)

0
(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top