Klein Java – Sneek

Klein Java – Sneek

Klein Java - Sneek loempia's
Vandaag zijn we nog een keer naar Bolsward gegaan. Nu om het museum te bekijken. Terwijl we naar het museum liepen en ik overal foto’s maakten kwamen we een mevrouw tegen die heel enthousiast vertelde over Bolsward en de verschillende kunstwerken die door het stadje heen stonden. Daar was zelfs een nieuwe routeboekje voor bij de VVV. Na het museum hebben we dat dan ook deels gelopen. Daarna zijn we terug gegaan naar het huisje, want er kwam zowaar een wielerwedstijd (de Elfstedenrace) langs, pal langs ons vakantiepark. Helemaal leuk. Tegen het eind van de middag zijn we richting Sneek gegaan. Daar hadden we een Indonesisch restaurant gezien. Altijd lekker! Zoals vaker deze vakantie waren we de eersten, maar al snel druppelden er afhalers en andere eters binnen. Voordat ons menu kwam kregen we eerst een ‘amuse’ van het huis: kleine loempia’s

Klein Java – Sneek
We hadden gekozen voor het menu ‘Klein Java’. Hierbij kreeg je een proeverij van voorgerechten, de rijsttafel Bandung en als nagerecht mango-ijs. Hierboven zie je de proeverij van voorgerechten met: sop kepela (groentebouillon met kokosmelk) perkedel djagung (maiskoekjes), lemper (kleefrijst gevuld met kip), pangsit goreng en een kerrie hapje.

Klein Java - Sneek rijsttafel bandung
Hier zie je een deel van de rijsttafel Bandung die bij het menu Klein Java hoort. We kregen drie verschillende soorten saté: babi, ayam en kambing. Voor de rest nog: babi ketjap, rendang, kip kerry, babi ritja en sambal telor.

Klein Java - Sneek rijsttafel bandung
Hier zie je naast de witte rijst ook nog de atjar ketimoen, seroeneng en sambal goreng kentang kering (Indonesische frietjes).

Klein Java - Sneek
Het nagerecht wat bij het menu Klein Java hoorde was een bol mango-ijs met kleine stukjes mango erin.

Klein Java hadden we al voordat we op vakantie gingen op het lijstje gezet. Redelijk dichtbij ons huisje en Indonesisch, wat wil je nog meer. Een goede keuze om op ons ‘vakantielijstje’ te zetten. Lekker verschillende smaken, veel kunnen proeven en een lekker ijsje als afsluiter. Helemaal goed!

Klein Java
Wijde Noorderhorne 18
8601 EB Sneek

0
(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top